Otokoç Otomotiv 2011'i Rekor Satışla Tamamladı!

Otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, 2011 yılı değerlendirmelerini ve 2012 yılı hedef ve öngörülerini açıkladı.

Otomotiv perakendeciliği ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, 2011 yılını bir önceki seneye göre yaklaşık yüzde 31 oranında artışla 2,9 milyar TL ciro ile kapattı.

Otokoç Otomotiv araç satışında 75.800 adetlik satış rakamı ile rekor kırdı. 

Otokoç Otomotiv’in Genel Müdürü Görgün Özdemir, 2011’in tüm sektör açısından başarılı geçtiğini, toplam pazarın bir önceki yıla göre yaklaşık %15 büyüdüğünü söyledi. 

“Temsil ettiğimiz tüm markaların en çok satan bayisi konumundayız”

Özdemir, “Bir perakendeci olarak pek çok üretici markanın distribütörlerinin toplamından daha fazla satış gerçekleştirdik. Bu anlamda Türkiye’deki distribütör satışlarında 5. sıradayızve bu adetteki satışla toplam pazardan aldığımız yüzde 8.4 pay ile otomotiv perakendeciliğinde lideriz. Türkiye’de satılan Ford markalı araçların yüzde 28’inin, Fiat markalı araçların yüzde 27’sinin satışını tek başımıza gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz”, dedi.

Jeep de artık Otokoç Otomotiv tarafından satılacak

Otokoç Otomotiv, Volvo satışlarından aldığı payı yüzde 27’ye çıkardı ve Türkiye’de en çok Volvo satan bayi konumuna geldi. Alfa Romeo ve Lancia markalarının ise yüzde 70 satışını gerçekleştiren Birmot, 2012 yılında Jeep markasına da satış ve servis anlamında hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle, Otokoç Otomotiv çatısı altında hizmet verilen otomotiv markalarının sayısı 6’ya çıkacak.