Otokoç Otomotiv'e Iso 14001 ve Ohsas 18001 Belgeleri

Otomotiv perakendeciliği sektörünün öncü kuruluşlarından Otokoç ve Birmot, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı belgelerini alarak bir ilki gerçekleştirdi.

Otokoç ve Birmot, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi ile çevresel faktörleri kontrol altına alarak, doğal kaynak kullanımını azalttığını ve çevreye verdiği zararı minimum düzeye indirdiğini; OHSAS 18001 İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı belgesi ile çalışan ve ziyaretçilerini kaza ve diğer etkilerden koruduğunu, daha güvenli bir çalışma ortamı sağladığını kanıtladı. 

İş sağlığı ve çevre ile ilgili konulan tüm iş birimlerinde temel çalışma prensibi haline getiren Otokoç ve Birmot çalışanları, otomobilden damlayan bir parça yağın çevreye ne kadar zarar verdiğinin bilinciyle atıklarını tanımlayıp sınıfladı; hepsinin uygun biçimde, doğaya zarar vermeden ortadan kaldırılmasını sağladı.

2008 yılı sonunda Bureau Veritas tarafından merkez ve şubelerde gerçekleştirilen iki aşamalı belgelendirme denetimini başarıyla geçti ve belgelendirilmeye hak kazandı. Otokoç ve Birmot, 2001 yılında tüm şubelerinin ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi almasıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmişti. EFQM Mükemmellik Modeli'ni bir yönetim aracı olarak benimseyen Otokoç, 2003 yılında Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından ilk kez verilen Büyük Ölçekli İşletmeler Kategorisinde "Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi'ni ve 2004 yılında Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nü aldı. Birmot ise 2004 ve 2007 yıllarında Ulusal Kalite Ödülü finalisti oldu.

2006 yılından bu yana yalın altı sigma çalışmalarını sürdüren Otokoç ve Birmot, farklı projeleriyle iş sonuçlarına önemli katkı sağladı. 2008 yılında gerçekleştirilen Otokoç'ta 16, Birmot'ta 15 yalın altı sigma projesi ile yıllık 3,5 milyon TL kazanç sağlanması bekleniyor. 

Belge töreninde söz alan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Sayın Cenk Çimen , "Sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek servislerde İş Sağlığı, İş ve Çevre Güvenliği sisteminin kurulmasına, zorunlu olmadığımız halde başlamaya karar verdik. Bu süreç bizim için aynı zamanda yeni bir başlangıç.